05 september 2018 
1 min. leestijd

3 eenvoudige tips om vakantiekilo’s te voorkomen of kwijt te raken

3 eenvoudige tips om vakantiekilo’s te voorkomen of kwijt te raken
Het hele jaar heb je aandacht besteed aan je gezondheid en je gewicht en op vakantie kun je genieten van het dragen van je favoriete zomerse outfit. Je wil lekker gaan genieten op vakantie, de vrije dagen waar je hard voor hebt gewerkt. Maar kun je tegelijkertijd genieten én ervoor waken dat je riem een gaatje losser moet? Ik geef je 3 tips zodat je met evenveel zelfvertrouwen kan genieten van de nazomer in Nederland.

Tip 1: Houd structuur

Heb je in het dagelijkse leven drie grote maaltijden en misschien drie tussendoortjes? Houd dit dan zo veel mogelijk vast. Voorkom dat je op vakantie de hele dag gaat eten. Heb je minder zin in eten met de warme dagen? Zorg dan wel dat je voldoende (2 stuks) fruit eet, en voldoende groente (minimaal 250 gram). De website van FITGRILS staat vol heerlijke zomerse, en slanke gerechten waaruit jij kan kiezen.

Tip 2: Blijf bewegen

In het dagelijkse leven zorg je misschien braaf voor je sportmomenten én je dagelijkse beweging. Op vakantie zijn er genoeg mogelijkheden om voldoende te blijven bewegen. Naast dat dit gezond is, kun je ook wat kilocalorieën compenseren. Onder het mom van alle kleine beetjes helpen: zoek je beweging op vakantie in de vorm van baantjes zwemmen, lopen naar het restaurant, ga beachvolleyballen met je vriendinnen, ga eens badmintonnen of huur fietsen en verken de omgeving.

Tip 3: Geniet, met mate

Ik zal de laatste coach zijn die zegt dat jij je op vakantie veel moet ontzeggen. Genieten van een andere omgeving, anders eten, vaker de minder verstandige keuze maken, het hoort erbij! Maar ik kan me ook goed voorstellen dat je niet met veel extra kilo’s thuis wil komen. Daarom mijn advies: geniet met mate. Beperk de alcoholische drankjes en de verleidingen, het hoeft niet elke dag een eet- en drinkfestijn te zijn, toch? En wil de rest van het gezelschap wel, maar wil jij niet? Koop dan iets dat zij lekker vinden en jij niet. Dan is de kans groter dat je de verleidingen kunt weerstaan. Gaan jullie gezellig barbecueën? Koop dan niet te veel. Vaak zijn onze ogen groter dan onze maag, waardoor we te veel eten inkopen en dat vervolgens met moeite op krijgen. Dat is zonde van de onnodige kilocalorieën en je propvol voelen is ook niet fijn. Wat je ook toe gaat passen, ik wens je alvast een heerlijke vakantie! Liefs, Yentl. Ps. Wil je na de zomer aan de slag met je voedingspatroon en af van de overtollige kilo’s? Start dan samen met Gezonder-Nederland met een voedingsschema op maat! Alles is afgestemd op jouw situatie, doelstelling en voorkeuren. https://prive.gezonder-nederland.nl/product/persoonlijk-voedingsschema/    
Reactie plaatsen