28 november 2016 
3 min. leestijd

Live happily: 20 punten voor een gelukkiger leven

Live happily: 20 punten voor een gelukkiger leven
We zijn natuurlijk al hartstikke gelukkig met z’n allen (Nederland staat nog steeds in de top 10 van meest happy landen!), maar soms maakt iets doen voor een ander je nog net wat vrolijker! ‘Wie goed doet, goed ontmoet’ is niet voor niets een cliché :) Met deze 20 punten maak je je leven (en dat van iemand anders) nóg gelukkiger. Happiness in het kwadraat!
 1. Ga eens op bezoek bij je ouders en maak het huis en beetje schoon. Geen complete make-over (ik weet niet of ze daar heel blij van zouden worden) maar verschoon de bedden, hang de dekens buiten te luchten, haal een doekje door de badkamer - dat soort dingen.
 2. Nostalgie! Zoek je oude fotoboek eens op of pak, als je er een hebt, je doos vol met herinneringen er eens bij. Gegarandeerd voor een middagje/avondje glimlachen, 'aw's' en flashbacks naar die goede oude tijd.
 3. Laat een briefje achter in de lunchbox van je partner of lekker cheesy op de slaapkamerdeur. Het is zo'n simpel gebaar, maar toch even net iets extra's.
 4. Toon interesse in iemands leven en vraag naar zijn/haar mening. Laat blijken dat je er voor hen bent en wilt weten hoe het met ze gaat, zelfs als het onderwerp je eigenlijk niet zo heel erg veel kan boeien. Het is de vriend(in) waar je immers geïnteresseerd in bent.
 5. Social media is iets van deze tijd en daarom niet altijd even makkelijk voor onze lieve (groot)ouders. Be patient en help ze als ze niet weten wat ze moeten doen. Dat jij even twee keer klikt betekent niet dat zij het direct zien natuurlijk. Goeie daad voor jou, kennis voor hen. Win-win.
 6. Hebben je vrienden kinderen en weet je dat het de laatste tijd een beetje hectisch is voor ze? Bied aan om op te passen zodat zij er een avondje tussenuit kunnen. Even relaxen zal ze goed doen en jij kunt ook weer eventjes kind zijn tijdens het voorlezen of meespelen met de poppen. Niets mis mee toch?
 7. Is er een liedje dat je associeert met een bepaald persoon? Stuur de link door! Het feit dat je aan diegene denkt kan vaak al veel betekenen voor een ander. Laat het dan natuurlijk wel een positief liedje zijn ;).
 8. Deel complimentjes uit alsof je de Kerstman tijdens kerstmis bent. Iedereen wil graag iets liefs over zichzelf horen maar eigenlijk doen we het veel te weinig.
 9. Loopt je buurvrouw niet zo goed meer en ga je naar de supermarkt? Loop eens langs en vraag of ze iets nodig heeft. Het betekent niet dat je direct haar boodschappenmeisje hoeft te worden, maar het is een kleine moeite natuurlijk.
 10. Speel je vaak tegen iemand die niet goed tegen z'n verlies kan of sowieso niet zo goed is in spelletjes? Laat 'm dan eens winnen. Gewoon, voor het gebaar. Hoeft 'ie niet te weten natuurlijk.
 11. Maak een afspeellijst met de liedjes die je goed laten voelen. Maak er direct ook eentje voor bijvoorbeeld je vriendinnen of je ouders als je weet waar zij vroeger naar luisterden. Ook weer een stukje nostalgie voor hen.
 12. Groet of glimlach naar mensen die je tegenkomt op straat. Extra punten als ze hetzelfde terug doen!
 13. Laat je inspireren. Of het nu door iemand is waar je niet zo snel mee zou praten of door dingen die je tegenkomt: je kunt altijd weer iets leren. Wie weet brengt het goede ideeën met zich mee.
 14. Regent het pijpenstelen en zie je iemand struggelen zijn tas boven het hoofd te houden om enigszins droog te blijven? Doe een goede daad en deel je paraplu met diegene. Zelfs als jullie maar één straat samen lopen kan het gebaar al de zonneschijn van de dag zijn.
 15. Normaal geen zin of tijd voor een review? Doe het toch eens even. Laat weten dat je jouw standaard bezorger hartstikke top vindt of hoe lekker je gegeten hebt bij dat restaurant laatst. Kleine beetjes helpen.
 16. Ben je in een cadeautjes-stemming maar weet je niet wat je moet geven? Ga eens voor een cadeaubon voor iets wat iemand niet aan zichzelf zou geven. Massages, een dagje wellness of stel er eentje samen voor die vrienden met hun pasgeboren baby. Een tegoedbon voor een paar pakken luiers is bijvoorbeeld al een heel goed idee.
 17. Stuur een kaartje naar je beste vriendin, je partner, je oma, je oude basisschool leraar. Bedank ze of zet er iets liefs op wat je niet zo snel face-to-face zou zeggen. Het brengt sowieso een glimlach op hun gezicht.
 18. Stel een soort goodie-bag samen voor iemand die ziek thuis zit of zelfs in het ziekenhuis ligt. Een fruitmand is een beetje oud, maar dat betekent natuurlijk niet dat je er niet je eigen draai aan kunt geven. Haal bijvoorbeeld leuke tijdschriften en een lief cadeautje. Voor iemand die al langere tijd in het ziekenhuis ligt kun je er zelfs wat opfleuring voor de kamer bijdoen: met een slinger kerstlampjes kom je al een heel eind!
 19. Haal een plant in huis! Planten kunnen je hele kamer in één keer een stuk opfleuren. Koop een klein krukje en zet deze in de hoek met drie cactusjes erop, of haal een mooie hangplant voor in de woonkamer.
 20. Plan een diner voor jou en je vriendinnen. Niets fastfood of chique uit eten: gezellig samen thuis kan zoveel fijner zijn! Lekker je eigen eten koken samen en bijkletsen tijdens het dessert. It's all about that bonding time.
Reactie plaatsen