#15minutemeal: Spaghetti met paprika-roomsaus en kip

Na een drukke dag werken of een lange dag op school heb je vaak geen tijd en zin om uren in de keuken te staan. Lekker en gezond eten hoeft helemaal niet veel tijd te kosten. Dit willen wij jullie de komende weken laten zien met onze #15minutemeals. Recepten die binnen vijftien minuten op tafel staan. Pasta is ideaal voor een snelle maaltijd. Gemakkelijk, voedzaam en je kunt er eindeloos mee variƫren. Deze pasta met roomsaus en kip is met recht een #15minutemeal. Eet je liever vegetarisch? Je kunt de kipfilet uit het recept laten of vervangen door pijnboompitten.

WHAT DO WE NEED (2 personen)

  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 puntpaprika
  • 1 pakje (Boursin) verse roomkaas
  • 1 of 2 kipfilet(s)
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel basilicum
  • Peper / zout / olijfolie

MAKE, SHAKE & BAKE

1. Kook de spaghetti met een snuf zout volgens de verpakking.

2. Snijd de kipfilet in blokjes en bak in wat olijfolie gaar en bruin. Maak op smaak met peper, zout, kurkuma, cayennepeper en de basilicum.

3. Borstel de kastanjechampignons en snijd in partjes. Was de puntpaprika en snijd deze in ringetjes.

4. Bak de champignons ongeveer vijf minuten mee met de blokjes kipfilet. Voeg vervolgens ook de puntpaprika en roomkaas toe en verwarm kort mee.

5. Serveer de spaghetti met de roomsaus en garneer eventueel met (Parmezaanse) kaas.