15 november 2015 
1 min. leestijd

#15minutemeal: Couscoussalade met bietjes en geitenkaas

#15minutemeal: Couscoussalade met bietjes en geitenkaas
Na een drukke dag werken of een lange dag op school heb je vaak geen tijd en zin om uren in de keuken te staan. Wij trappen vandaag af met onze eerste #15minutemeal: dit recept staat binnen een kwartier op tafel! Je hebt er geen pan voor nodig en toch heb je écht het gevoel dat je een avondmaaltijd eet. Wist je dat rode bietjes een goede bron zijn van vitamine A en C en daarom onmisbaar voor een sterk immuunsysteem? Daarnaast bevatten ze veel ijzer, ontgiften ze de lever en zuiveren ze ook je bloed! Kortom, genoeg redenen om vaker bietjes te eten. Je kunt dit recept ook koud eten en de volgende dag meenemen naar je werk of naar school.

What do we need?

(Voor 2 personen:)
 • 120 gram couscous
 • 2 voorgekookte rode bieten
 • 1/3 deel van een komkommer
 • het sap van een halve citroen
 • geitenkaas (4 schijfjes á 17 gram)
 • scheutje olijfolie
 • scheutje balsamico azijn
 • amandelschaafsel (hoeveelheid naar keuze)
Couscous bietjes geitenkaas fitgirls2

Make, Shake & Bake:

 1. Bereid de couscous volgens de verpakking.
 2. Snijd de rode bieten en de komkommer in kleine stukjes.
 3. Maak dressing door de balsamicoazijn, de olijfolie en het citroensap met elkaar te mengen.
 4. Verkruimel de geitenkaas en doe deze samen met de bietjes, komkommer en dressing bij de couscous. Meng het door elkaar.
 5. Maak het af door de salade met wat amandelschaafsel te bestrooien.
Deze salade kun je warm of koud eten! Eet smakelijk! Naomi en Robin zijn twee vriendinnen met een passie voor gezonde voeding. Op hun foodblog ThreeGirlsOneKitchen.blogspot.nl vind je eenvoudige, lekkere, gezonde en goedkope recepten. Recepten die je gewoon kunt maken met ingrediënten uit de supermarkt. Naast gezond zijn de recepten ook nog eens betaalbaar, zodat gezonde voeding voor iedereen toegankelijk is. Ze willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet moeilijk en duur hoeft te zijn! three girls one kitchen
Reactie plaatsen