Recept: Vegetarische Mexicaanse tortilla pizza
Na een drukke dag heb je vaak geen zin of tijd om uren in de keuken te staan. Daar hebben we een oplossing voor, want deze homemade Mexicaanse 'pizza' staat met een kwartiertje op tafel. We gebruiken een tortilla als bodem en peulvruchten in plaats van vlees. Je kunt 'm dus ook prima maken als je vegetarisch eet. De peulvruchten zijn ook nog eens goed voor je darmwerking, want ze bevatten veel vezels en eiwitten. Wil je dat de maaltijd je langere tijd verzadigt? Gebruik dan volkoren tortilla wraps.
What do you need? (2 porties)
- 400 g Mexicaanse roerbakmix
- 125 g kidneybonen
- 4 tortilla wraps
- 15 g Tex Mex enchilada mix (de helft van het zakje)
- paar eetlepels tomatenpuree
- geraspte kaas (hoeveelheid naar keuze)
Make, Shake & Bake
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bak de groenten uit de Mexicaanse roerbakmix even op middelhoog vuur tot het geheel een beetje geslonken is.
- Voeg de kidneybonen toe aan het groentemengsel.
- Voeg de helft van het zakje Tex Mex kruiden toe aan het groentemengsel.
- Besmeer de tortilla's met een laag tomatensaus.
- Verdeel de groenten over de tortilla's en strooi tot slot wat geraspte kaas eroverheen.
- Bak de zelfgemaakte 'pizza's zo'n vijf tot tien minuten in de oven. Houd wel goed in de gaten of ze niet verbranden.