#15minute meal: Courgetti met zalm en roomsaus
Na een drukke dag werken of een lange dag op school heb je vaak geen tijd en zin om uren in de keuken te staan. Vandaag weer een nieuwe #15minutemeal: dit recept staat binnen een kwartier op tafel! Een lekkere simpele pasta gemaakt van courgette, ook wel 'courgetti' genoemd. Ofwel, courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is. Wij gebruikten een 'spiralizer' voor dit recept, een superhandig apparaatje waarmee je heel makkelijk slierten maakt van groenten of fruit. Je kunt pasta op deze manier vervangen voor groenten. Wil je weinig koolhydraten eten maar toch een soort pastagerecht eten dan is dit de juiste oplossing!
What do we need: (voor 2 personen)
- 1 pak gerookte zalm (200 gram)
- 1,5 courgette
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 bekertje crème fraiche (250 ml)
- 50 gram geraspte kaas
- 5 takjes dille
- een handje zongedroogde tomaten
Make, Shake & Bake:
- Snipper de ui en knoflook e bak ze glazig in een scheutje olijfolie.
- Maakt de courgetti slierten met de spiralizer.
- Voeg de courgetti slierten even kort toe in de pan en bak kort mee.
- Voeg de crème fraiche toe. 5. Was de dille en snijdt het fijn. Snijdt ook de zongedroogde tomaten en gerookte zalm in kleine stukjes en voeg deze samen met de dille toe.
- Voeg tenslotte de geraspte kaas toe en maak op smaak met wat peper.