08 mei 2017 
4 min. leestijd

14 signalen die aangeven dat hij het niet waard is

14 signalen die aangeven dat hij het niet waard is

We hebben allemaal wel eens te maken gehad met een jongen waarvan je niet zeker wist of hij wel de ware zou zijn. Om te voorkomen dat je te lang bij zo'n jongen blijft hebben we een aantal slechte signalen op een rijtje gezet. Deze jongen is het namelijk echt niet waard.

1. Hij bepaalt wat jij doet

Hij probeert te bepalen wat jij wel of niet mag doen. Hij is niet één van jouw ouders en hoeft jou niet te vertellen wat je wel en niet mag doen. Een relatie is niet bedoeld om elkaar te beperken in de dingen die je het liefst doet. Het is de bedoeling dat een relatie je leven verbetert.

2. Hij zegt met wie jij om mag gaan

Je mag alleen omgaan met mensen die hij leuk vindt. Je kan zelf inschatten of het slim is om met iemand af te spreken en dit hoeft hij niet voor jou te beslissen.

3. Hij verpest het, maar jij biedt je excuses aan

Hij weet heel goed dat hij fout zat, maar weet het zo te draaien dat jij het gevoel hebt dat het jouw fout was. Op dat moment krijg jij het gevoel dat je sorry moet zeggen. Laat hem dat niet doen! Blijf dicht bij jezelf en onthoud goed wat er echt is gebeurd.

4. Hij is onbetrouwbaar

Hij vertelt je nooit wat hij aan het doen is als hij niet met jou is. Hij geeft je beperkte informatie, vertelt je niet waar hij is en negeert je wanneer hij niet bij jou in de buurt is. Natuurlijk hoeft hij niet iedere seconde van de dag te vertellen wat hij aan het doen is, maar je voelt dat er iets niet goed zit. Als je aan hem zou vragen wat er is zou hij niet eens reageren. Duidelijk genoeg dus.

5. Je mag geen dingen doen zonder hem

Hij wordt boos als jij uit wil gaan met vrienden zonder hem. Dit komt waarschijnlijk omdat hij heel onzeker is en jou aan het lijntje wil houden. Jij geeft hem de kans om de controle over je te hebben. Maar hij kan jou niet voor de rest van je leven verbieden om naar buiten te gaan. Ga er op uit!

6. Hij laat je schuldig voelen

Op de een of andere manier voel jij je nooit op je gemak wanneer je in zijn buurt bent. Hij haalt je naar beneden en doet gemeen tegen je. Wanneer hij boos is reageert hij dit af op jou en daardoor ga jij je slecht voelen. Je loopt de hele dag op je tenen omdat je weet dat hij te snel boos wordt en jij dan weer de schuld krijgt.

7. Hij gedraagt zich anders met zijn vrienden in de buurt

Wanneer jij en zijn vrienden op hetzelfde moment in zijn buurt zijn gedraagt hij zich heel anders. Hij geeft jou de schuld van dingen die helemaal niet zijn gebeurd. Hij gedraagt zich anders om leuk over te komen en indruk te maken op zijn vrienden. Dit deel van hem zie jij nooit als je samen thuis bent. Hij verzint kleine leugens en verdraait verhalen om zijn leven interessanter te laten lijken voor zijn vrienden.

8. Hij liegt tegen je

Hij verzint leugens en hij vertelt nooit eerlijk wat zijn plannen zijn. Hij liegt over kleine details en het is niet duidelijk waarom hij dat doet. Je weet dat er iets achter zit, maar wat dat is kom je niet zomaar te weten.

9. Hij zet jou op een laag pitje

Hij koopt een duur cadeau voor zichzelf, maar heeft geen geld meer over om een verjaardagscadeau voor jou te kopen? Hij hoeft voor jou geen duur cadeau te kopen, maar hij kan op z'n minst iets verzinnen. Al is het maar een lief kaartje. Zeker als hij wel iedere keer geld aan zichzelf uitgeeft.

10. Je hebt het gevoel dat hij je ondervraagt

Als hij je dan toch een keer uit laat gaan lijkt het alsof je meedoet aan een quiz. Hij stelt vragen over waar je heen gaat, met wie je gaat, wanneer je huis komt en je moet beloven hem terug te appen anders wordt hij gek. Je mag ook niet met andere mensen praten wanneer je uit gaat.

11. Hij spreekt zichzelf tegen

Jij mag niet uit gaan zonder hem, maar als hij uit wil gaan hoef jij niet mee van hem. Hij verzint de regels in de relatie. Hij mag heel veel doen en jij wordt beperkt, omdat hij je onder controle wil hebben zodat hij zich goed voelt over zichzelf. Hij wil dat jij laat weten dat je hem aanbid zodat hij zich minder onzeker voelt.

12. Hij raakt je aan of scheld je uit

Dit is echt niet oké. Er is geen goed excuus voor lichamelijk, mentaal of emotioneel misbruik. Je kunt hem niet blijven verdedigen, naar hem blijven luisteren als hij zegt dat het niet meer gebeurt en hem overal de controle over laten hebben. Wanneer je dit wel doet blijft hij je pijn doen, omdat het hem een sterk gevoel geeft. Hij is eigenlijk helemaal niet stoer, omdat hij veel problemen heeft die hij op de verkeerde manier aanpakt. Iedereen die oprecht van jou houdt zou je nooit misbruiken. Hier zijn geen uitzonderingen voor.

13. Je verdedigt hem tegenover je vrienden en familie

Mensen vragen zich af waarom je nooit uitgaat, waarom je hem altijd voor toestemming moet vragen, waarom je niet blij bent en waarom je voor hem liegt. Je zegt tegen je vrienden dat je niet uit wilt gaan, je zegt dat je blij bent, je zegt dat je van hem houdt ook al weet je dat het niet goed is. Je onderdrukt en negeert die gevoelens en doet alsof alles goed is terwijl het echt foute boel is.

14. Hij is gewoon een hufter

Je moet bij hem weg gaan, want hij gaat niet veranderen. Hij wordt niet beter dan dit en hij gaat niet veranderen naar de persoon die je hoopt dat hij gaat worden. Hij gaat altijd dezelfde manipulerende, controlerende, onzekere hufter blijven die hij nu is. Je verdient beter dan hem en dat weet hij, dus bewijs hem dat het zo is.
Reactie plaatsen