09 december 2015 
3 min. leestijd

#13 Merel’s Fitjourney: Reflectie en nieuwe doelen

#13 Merel’s Fitjourney: Reflectie en nieuwe doelen
De decembermaand is aangebroken. Ondanks dat mijn voorkeur uitgaat naar de lente en zomer (lees: langer licht en wijntjes drinken in de zon), kan ik enorm genieten van de gezellige sfeer, fonkelende lichtjes, versierde kerstbomen en een tafel vol heerlijk, gezond eten.

Gids tot succes

December is voor mij ook een maand van reflecteren op het afgelopen jaar en het stellen van doelen voor het komende jaar. Ik vind het bijzonder hoeveel je in twaalf maanden kunt bereiken. Door nieuwe plannen en doelen op te stellen, houd ik mijn focus. Door ze op te schrijven in een mooi notitieboekje, maak ik ze tastbaar. Het is inmiddels een soort ritueel geworden. Ik zie het als mijn persoonlijke gids tot succes. Een half jaar geleden begon ik aan mijn #fitjourney. In de afgelopen zes maanden heb ik ontzettend veel geleerd. Het was een zoektocht naar datgene wat voor mij het beste werkt om de sterkste versie van mijzelf te worden. Mijn lichaam fysiek en emotioneel geven wat het nodig heeft. Mijn journey begon super goed, maar net als iedere keer wanneer ik probeerde af te vallen, kwamen mijn ongezonde gewoontes langzaam weer terug. Ik ben er nog lang niet, maar ik heb ontzettend veel over mezelf geleerd. Ik heb heel veel inzichten gekregen over mijn hele mindset. De eerste grote stappen zijn gezet.

Reflectie

Ik heb hieronder alle inzichten uit al mijn blogs onder elkaar gezet. Gebundeld, vormen ze een mooie reflectie op het afgelopen jaar. Daarnaast geven ze een goede basis voor het jaar dat komen gaat, als een soort handboek.
 • Ik heb geen detox kuur nodig; mijn lichaam is sterk genoeg om zichzelf schoon te maken, zolang ik bewuste keuzes maak in voeding.
 • Als ik mijn juicer op het aanrecht laat staan, gebruik ik hem eerder. Door iedere vrijdag een weekmenu en een boodschappenlijstje te maken, haal ik gezondere dingen in huis.
 • Door brood en alcohol te skippen, voel ik me een stuk gezonder en minder opgeblazen.
 • Vier het leven, geef af en toe een feestje en geniet! Daarbij is het absurd om geluk af te laten hangen van hoe ik eruit zie. Eigenlijk ben ik nooit tevreden omdat het altijd beter kan. Ik wil in het moment leven in plaats van pas gelukkig te zijn, wanneer ik mijn doel bereikt heb. Geniet van alle kleine momenten!
 • Ga niet vaker dan één keer per week op de weegschaal staan.
 • Geen pakjes en zakjes meer maar verse producten. Maak koken leuk voor jezelf en geniet van wat je doet.
 • Trakteer jezelf af en toe (bijvoorbeeld op een mooi kookboek).
 • Probeer nieuwe, inspirerende lunchtentjes uit. (In je eentje lunchen is ook leuk!)
 • Don’t compare your beginning to someone else’s middle.
 • De emotionele overtuigingen waaraan ik zo gehecht ben (emotie-eten), proberen vaak de controle terug te winnen. Mijn ego vecht tegen de veranderingen in mijn levensstijl en wil de controle niet loslaten. Onthoud: ik ben sterker dan mijn negatieve overtuigingen.
 • Rule your mind or it will rule you.
 • Treed af en toe uit je comfortzone.
 • Het is oké om iets lekkers af te slaan en een gezondere keuze te maken, omdat ik me daar goed bij voel.
 • Hardlopen op vakantie is fijn!
 • Vertrouw op je intuïtie en innerlijke kracht. Volg je hart, want het klopt!
 • Jij bent verantwoordelijk voor je gedachten en alleen jij kunt ze veranderen.
 • Alles wat je eet is een keuze, jij hebt de regie in handen.
 • Voldoende nachtrust, gezond eten, yoga en meditatie zijn allemaal elementen die beïnvloeden hoe ik me voel. Zorg ervoor dat ze prioriteit blijven.
 • Nieuwe en gezonde gewoontes kun je aanleren door herhaling, herhaling en nog eens herhaling. Consistentie, elke dag opnieuw. Zorg ervoor dat nieuwe gewoontes routine worden.
 • Voer geen strijd met het stemmetje in je hoofd maar word er vrienden mee.
 • Last but not least: Hou van jezelf!
Merel

Healthy new year

Het leven is te leuk om niet af en toe te genieten van een glaasje champagne of een stukje chocolade. Mijn challenge is leren te genieten zonder erin door te slaan. Een balans vinden tussen genieten en mijn doelen behalen. Als klap op de vuurpijl begin ik in 2016 met een nieuwe baan. Mijn doelen voor het nieuwe jaar heb ik al op papier gezet en ik wil jou inspireren om hetzelfde te doen. Schrijven haalt je creativiteit naar boven en maakt dat je zin krijgt om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Doelen 2016

 • Meer tijd vrijmaken om al mijn nieuwe yoga, mindfulness en happiness gerelateerde boeken te lezen.
 • Elke ochtend mediteren.
 • Sport en voedingsadvies vragen aan een deskundige.
 • Mijn voeding los kunnen koppelen van mijn emoties en de beste versie van mezelf worden.
 • Mijn yoga-opleiding met succes afronden.
 • Vaker een boswandeling maken en 'me-time' inplannen.
 • Kijken naar het proces in plaats van naar het einddoel.
 • Een succesvolle start als freelance tekstschrijver maken en nog een leuke opdrachtgever vinden.
 • Mijn familie en vrienden in het Oosten van het land vaker bezoeken.
Genoeg om over na te denken en om mee te nemen in het nieuwe jaar. Ik neem even een break om me te focussen op mijn eigen bedrijfje en om nieuwe energie op te doen. Zo kan ik vol goede moed en nieuwe inspiratie het nieuwe jaar in. Ik wens jullie een hele gezellige decembermaand. Mijn nieuwe blog lezen jullie in januari!
Reactie plaatsen