17 juni 2016 
3 min. leestijd

10 x waarom we van eten houden

10 x waarom we van eten houden
De zomer komt er aan en de diëten en afslankprogramma's vliegen ons om de oren. #eatforabs, #foodisfuel, #eatfortheplanet, #eatclean... Iedereen maakt voedingsschema's om dat perfecte, gezonde en fitte lichaam te krijgen, het lijkt wel alsof we vergeten zijn dat eten er ook is om van te genieten! Dit blog is een ode aan alle hamburgers, pizza's en repen Tony's: Forever Hungry!

1. Eten is lekker

75ffed9b89c90c4c5ed28d47bd244e3a Vreetbui? Kom op, soms is het gewoon heerlijk om je schaamteloos vol te proppen #noshame.

2. Eten maakt gelukkig

''Honger hebben alleen de kindertjes in Afrika!'' Serieus? Dan heb je mij nog niet meegemaakt als ik in een hangry mood ben. Bitch mode on! En nee, ik ga mijn excuses niet aanbieden; honger is een emotie!

3. Eten stelt nooit teleur

Het enige wat lekker is aan die knappe gozer op z'n scooter, is de pizza in zijn achterbak. Mannen? Alleen maar gezeik, geef mij maar pizza, Ok, als die pizzaboy leuk is, mag hij blijven... Shut up and feed me!

4. Eten is nog beter na het sporten

Soms heb je na het sporten zo'n honger, je kunt voor je gevoel wel een heel paard op. Helaas is dat vaak ook letterlijk zo, wat tot ongemakkelijke situaties leidt: ''Goh, ga je dat allemaal in je eentje opeten?'' Yup, Joey doesn't share!

4. Samen eten

Ook al blijkt je date een draak, zolang het eten lekker is, is de avond gered. Als hij betaalt, wordt het allemaal nog beter. Wie houdt er nu niet van gratis eten!?

5. Alleen eten Romantisch spaghetti eten als Lady & de Vagebond, samen dineren is enorm gezellig, maar houd wel even je mond als je aan het eten bent, zo vies, en eet eens wat langzamer, zo ongezellig... Nope! Eten in je eentje is veel beter. Al is het alleen maar omdat je die pizza dan gewoon in je eentje kunt opeten.

6. Eten is mooi

Het enige wat ik me afvraag als ik van die prachtig, opgemaakte gerechten op Instagram zie, is hoe iemand in vredesnaam het geduld kan opbrengen zijn maaltijd zo te fotograferen. Eten is er om gegeten te worden!

7. Eten is goed voor je

Je wist het misschien nog niet, maar gezond eten kan ook hartstikke lekker zijn. En nee, dan heb ik het niet over wraps van koolbladeren of bloemkoolpapjes. Degene die dat heeft bedacht, had waarschijnlijk zo lang op een low carb dieet gezeten, dat zelfs koolraap naar friet zou smaken.

9. Eten koken is ontspannend

Met uitzondering van: het snijden van de groentes (waarbij je minstens drie keer in je vinger snijdt), wachten tot het water kookt (duurt lang!) en de oven voorverwarmd is (oh, wacht, de stekker zat er niet in), is koken enorm rustgevend.

10. Gelukkig kan eten ook bezorgd worden

Als je geen zin hebt helemaal naar de Mac te gaan, kun je altijd nog iets bestellen. Of drink een glas wijn, er zitten druiven in, dus het is eigenlijk gewoon fruit. Trek er een zak groentechips bij open; wortel, biet, pastinaak en je hebt je dagelijkse portie behoefte groente ook weer binnen!
Lotta
Door

Lotta

op 18 Jun 2016

Punt 7

Lotta
Door

Lotta

op 18 Jun 2016

Met lachende emoji, maar die pakte ie niet! ;-)

Reactie plaatsen