15 augustus 2017 
2 min. leestijd

10 tools die je huis omtoveren tot een sportschool!

10 tools die je huis omtoveren tot een sportschool!
Hoe lekker het ook is om af en toe even naar de sportschool te gaan, maar soms is thuis sporten toch wel het fijnst. Met de juiste tools, die niet veel ruimte innemen maar wel voor een effectieve workout zorgen, heb jij straks gewoon je eigen gym in de woonkamer! Wij hebben voor jullie 10 tools voor een thuis workout op een rijtje gezet, die waarschijnlijk wel goedkoper zullen zijn dan dat lidmaatschap dat je nooit gebruikt. ;)

1. Dumbbells

Dumbbells heb je in alle soorten en maten, en daarnaast nemen ze niet veel plek in beslag. Er zijn oneindig veel oefeningen die je met deze tool kan doen! Op het internet is er een breed scala aan schema’s te vinden en dit zorgt ervoor dat je langdurig uitgedaagd wordt (ongeacht je #gainz).

2. Springtouw

Springtouwen is een simpele en leuke manier om op te warmen en een hele goede cardio workout! Én het neemt ook nog eens heel weinig plek in beslag, ideaal dus. Ook springtouwen heb je in alle soorten en maten, en je kan de workout zo zwaar maken als je zelf wilt. Wat inspiratie nodig voor een goede workout? Wij hebben dé springtouw workout voor jou!

3. Kettlebell

Kettlebells kan je lekker de lucht in zwieren en zijn super goed te gebruiken voor een full body workout. Je kan krachttraining met cardio combineren, wat met kettlebells makkelijker gaat dan met dumbbells. Kies het gewicht dat bij jou past en swing away!

4. Combo mat

Een combo mat is ideaal en kun je vinden in verschillende sportwinkels. Deze matten zijn slip-proof, wat betekent dat hij geschikt is voor een yoga flow, stretch sessie of een training met eigen lichaamsgewicht. Je hoeft niet allemaal verschillende matten in huis te halen, én je hoeft geen workouts meer te doen op een handdoek of het tapijt.

5. Welness Ball

De Wellness Ball van TechnoGym geeft je geen excuus meer om leg day, of überhaupt sporten, over te slaan! Deze oefeningen kan je heel makkelijk thuis doen. Daag jezelf uit met deze bal, maar doe de oefeningen vooral op je eigen niveau.

6. Fitness elastiek met handgrip

De fitness elastieken zijn een perfecte aanvulling voor oefeningen voor je boven- en onderlichaam. De elastieken zijn verkrijgbaar in verschillende weerstandniveaus. Het is verstandig om laag te beginnen, zodat je de oefeningen verder kunt opbouwen. Gaat het je te makkelijk af? Dan weet je dat het tijd is voor een hogere weerstand.

7. Resistance band

Deze banden zijn erg licht én compact. Ideaal dus om thuis een workout mee te doen, en je kan hem overal mee naar toe nemen! Je kan dus eigenlijk overal trainen waar je maar wilt. Ook de resistance band heb je in alle soorten en maten en je kunt afwisselen met verschillende weerstanden om je workout nog effectiever te maken.

8. Medicine ball

De medicine ball is de ideale tool die jouw buikspieren binnen no-time tevoorschijn haalt! Mits je ze goed traint natuurlijk en het meeste lekkers kan laten staan. ;) De gewichten van deze bal variëren van zo’n 1 tot 10 kilogram. De medicine ball kan je makkelijk thuis toepassen in je workout, om je figuur mee te verbeteren of om je spieren te versterken!

9. Handdoek

Een handdoek kan natuurlijk niet ontbreken in een sportschool, en dus ook in jouw eigen woonkamer-gym niet! Een essential om die thuis workout te knallen. Sweat it out!

10. Water

Oké, water, logisch denk je dan, maar dit is heel essentieel om gehydrateerd te blijven! En gehydrateerd blijven is natuurlijk weer heel belangrijk voor een gezond lichaam en een stralende zachte huid. Gewoon water uit de kraan te saai voor jou? Voeg er limoen, citroen of komkommer aan toe en je hebt een heerlijke variatie. Of maak zelf ice tea, want wat is nu lekkerder dan een heerlijk glas ijskoude ice tea na een workout!

Fitgirls tip

Veel van de hierboven genoemde tools zijn gewoon verkrijgbaar in winkels als Action en Big Bazar, helemaal budgetproof dus! https://www.instagram.com/p/BTBONWYjtyQ/?taken-by=actionnederland
Reactie plaatsen