10 Tips om in het dagelijks leven meer te bewegen

10 Tips om in het dagelijks leven meer te bewegen
Wil jij ook meer bewegen, maar heb je simpelweg niet de tijd om elke week uren in de sportschool te zitten? Er zijn gelukkig nog andere manieren om meer beweging te krijgen. Iedereen heeft een ander leven, daarom is het belangrijk de onderstaande tips te lezen en alleen de tips welke in jouw leven passen te gaan gebruiken.

#1: Neem vaker de trap

Iedereen zal deze tip wel eens hebben gehoord, maar als je meer wilt bewegen zul je toch de stap moeten zetten om de trap te nemen. Je kunt jezelf dwingen om vaker de trap te nemen door het traplopen aan een gewoonte te koppelen. Een voorbeeld hiervan is om alleen nog maar boven naar het toilet te gaan, of alleen nog boven water uit de kraan te pakken als je een glas water wilt.

#2: Laat de auto staan en pak de fiets

Ga je elke dag met je auto naar het werk of een boodschap doen, terwijl de afstand ook binnen een uur te fietsen is? Pak dan eens vaker de fiets. Is de route ook te wandelen dan kun je zelfs wandelen naar je werk.

#3: Wandel elke dag

Door elke dag te wandelen maak je al veel meer stappen dan wanneer je dit niet doet. Je hoeft ook niet meteen een wandeling van een uur te maken, elke avond een blokje om is al een stap in de goede richting.

#4: Neem een (oppas) hond

Ben je een hondenliefhebber dan is een manier om meer te bewegen om een actieve hond te nemen. Heb je geen tijd voor een hond in je leven, dan kun je ook iemand opzoeken die hulp kan gebruiken bij het uitlaten van een hond. Er zijn genoeg ouderen welke blij zijn als je eens per week hun hond wilt uitlaten.

#5: Loop in een hoger tempo

Loop je in een hoger tempo dan leg je geen langere afstand af, maar verbrand je wel meer calorieën. Daarbij krijg je van snel lopen een hogere hartslag, wat zeker voor iemand die niet sport goed is.

#6: Doe overleg niet zittend

Lopen tijdens een overleg is goed voor je. Deze tip kun je zowel op je werk tijdens een vergadering gebruiken, als thuis wanneer je met een familielid aan het praten bent.

#7: Neem een hometrainer

Een hometrainer of een stoelfiets (zie bijvoorbeeld deze Deskshaper) is ideaal als je geen tijd hebt om naar een sportschool te reizen. Je kunt er op springen wanneer je wilt en je hebt alle vrijheid om zelf te bepalen hoe lang je fietst. Je kunt het fietsen op de hometrainer ook makkelijk combineren met andere bezigheden, zoals televisie kijken.

#8: Meet hoeveel je beweegt

Door te meten hoeveel je beweegt ga je vanzelf al bewustere keuzes maken om te zorgen dat je meer beweegt. Op elke telefoon zit tegenwoordig wel een stappentellers waarbij je elke dag een doel kunt stellen om een bepaald aantal stappen te halen. Daarnaast geeft de telefoon ook aan wanneer je te weinig beweging krijgt op een dag, zo is het dus makkelijker om je levensstijl hierop aan te passen.

#9: Voorkom veel zitten

Je kunt voorkomen dat je te lang zit door een timer te starten zodra je op een stoel zit. Het is goed voor je lichaam om regelmatig even op te staan en rond te lopen.

#10: Speel mee met je kinderen

Heb je kinderen dan kun je meer bewegen door met je kinderen te spelen. Dit heeft als voordeel dat je er geen extra tijd voor vrij hoeft te maken, maar in plaats van toekijken hoe je kinderen spelen doe je nu mee. Spring bijvoorbeeld mee op een trampoline of doe mee met andere spelletjes. Zo krijg je zelf beweging en de kinderen zullen het fantastisch vinden. Dit artikel is in samenwerking geschreven met www.fietsenopfietsen.nl
Reactie plaatsen