16 oktober 2017 
1 min. leestijd

10 manieren om productiever te zijn tijdens je werk!

10 manieren om productiever te zijn tijdens je werk!
Het kan af en toe best lastig zijn om je te concentreren en productief bezig te zijn. We willen onze to-do list graag af kunnen strepen, maar soms zijn er zoveel dingen die ons afleiden. Je collega's zijn druk in gesprek, je bent aan het dagdromen over die leuke schoenen, of je gedachten zijn bij die heerlijke lunch die je straks gaat verorberen... En zo zijn er nog veel meer dingen die jou van je werk af kunnen houden. Wij vinden het vooral rond 3 uur in de middag lastig worden. Je voelt je maag weer een beetje knorren en het zonnetje schijnt zo lekker door het raam. Heel moeilijk dus om dan nog je hoofd erbij te houden, terwijl je nog even te gaan hebt. Gelukkig hebben we een aantal manieren waarop ook jij de laatste uurtjes productief kunt afsluiten!

10 tips voor meer productiviteit

  1. Zorg voor voldoende slaap. De aantal uren die je moet slapen verschilt natuurlijk per persoon. Jij weet precies wat jij fijn vindt. Probeer hier dan ook aan te voldoen.
  2. Ontbijt. Je dag beginnen met een eiwitrijk ontbijt dat laag in suiker is geeft jouw die extra boost! Suiker kan geen kwaad, maar je wil niet in een suikerdip terechtkomen.
  3. Neem de trap in plaats van de lift. Het zorgt ervoor dat je hart sneller gaat pompen en je energielevel toeneemt.
  4. Drink water. Zorg dat je de hele dag door genoeg vocht binnenkrijgt. Water bevat geen suiker en voorkomt dat je in een suikerdip terecht komt.
  5. Probeer te letten op portie-controle. Goed en voldoende eten is heel belangrijk natuurlijk, maar een food baby maakt je nu eenmaal niet productiever.
  6. Maak iedere ochtend een to-do list zodat je weet wat je te wachten staat. Het afstrepen van taken werkt tevens heel motiverend.
  7. Maak tussendoor een wandeling. Het is goed om even tot rust te komen en een korte pauze te houden zodat je weer vol goede energie verder kan aan je werk.
  8. Gebruik je avonden en weekenden om te rusten. Je bent niet uitgerust op maandag als je het hele weekend op Facebook hebt zitten scrollen. Leg die telefoon af en toe weg en focus even op jezelf. Wat ging er goed deze week?
  9. Plan het beantwoord van e-mails in. 'Eventjes dat mailtje beantwoorden' kost misschien maar een paar minuutjes, maar daardoor ben je toch de hele dag ermee bezig. Maak een uurtje vrij om mails te beantwoorden, zodat je je daarna weer kan focussen op andere taken.
  10. Begin met de moeilijkste klusjes die je hebt. Zo kun je in de middag wat meer ontspannen en hoef je niet te stressen over de dingen die je al een tijdje uitstelt.
Met deze tips zul je effectiever aan het werk gaan! Iedereen heeft hetzelfde aantal uren in een dag, maar je hebt zelf in handen hoe jij je dag invult. Verdeel het dus op een slimme manier zodat je het productiefst bezig bent. You can do it!
Reactie plaatsen