Kwark, wie houdt er nou niet van? Bij velen kan dit geliefde product niet aan het ontbijt ontbreken. Deze kwarkbolletjes van Voedzaam & Snel zijn zoete broodjes gemaakt van volle kwark, die je in muffinvormpjes kan maken. De kwarkbolletjes zijn perfect voor een lekker zondags ontbijtje, als snack bij de koffie of bijvoorbeeld voor Pasen! Voor deze kwarkbolletjes gebruiken we 250 gram volle biologische kwark. Je kan er dan ongeveer 6 bolletjes van maken. Verder voegen we er 200 gram volkorenmeel, 2 eieren, een banaan, rozijntjes en een beetje bakpoeder aan toe. Je kan de bolletjes wat meer smaak geven door koekkruiden of kaneel aan het beslag toe te voegen. Wat ook héél erg lekker is om aan het beslag toe te voegen: stukjes pure chocolade, mmm! Eet de bolletjes met een plakje kaas, brie, avocado, een gekookt eitje, verse aardbeien of wat pure chocolade en je hebt het beste paasontbijtje
ever!
What you need (6 bolletjes)
- 250 gram volle kwark
- 200 gram volkoren meel
- 60 gram rozijnen
- 2 eieren
- 1 rijpe banaan
- 2 theelepels bakpoeder
Make & Shake
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de rozijnen 10 minuutjes wellen in lauwwarm water.
- Prak de banaan en doe het mengsel in een kommetje.
- Voeg de kwark en eieren toe aan het mengsel en kluts het door elkaar.
- Voeg het volkorenmeel en de bakpoeder toe aan het beslag en mix het door elkaar.
- Giet de rozijntjes af en schep ze door het beslag.
- Schep het beslag in de muffinvormpjes.
- Zet de kwarkbolletjes voor 20 minuten in de oven.
- Laat ze vervolgens kort afkoelen, wanneer ze nog een beetje warm zijn smaken ze het lekkerst.
Happy Easter!